Akademiet

SHEA Skanderborg Håndbold Elite Akademi er baseret på udvikling af unge håndboldtalenter som vurderes til senere at kunne udvikle sig til seniorspillere på et højt plan.

SHEA er tilknyttet Skanderborg Håndbold, men er udskilt i eget selskab med egen professionel bestyrelse og økonomi. Akademiet er et non-profit selskab, der tilstræber at tilbyde Danmarks bedste udviklingstilbud indenfor dansk ungdomshåndbold, til billigst mulige pris for den enkelte elev. SHEA drives dels af elevbetaling samt sponsorer og tilskud fra forskellige organisationer og fonde.

Signalet er klart, vi påtager os et ansvar for at udvikle talenter til dansk håndbold, fra 6-8 års alderen via den store ungdomsafdeling i Skanderborg Håndbold og når spillerne når U-17 alderen via SHEA, vel at mærke uden at tjene penge på udviklingen. Nogle skal påtage sig opgaven – og vi gør det – til senere glæde for dansk håndbold.

Akademiet er fokuseret på individuel udvikling og tilbyder derfor kun plads til ca. 60 spillere i alt.

Eleverne kan blive tilknyttet akademiet både som hjemmeboende, hvis de bor i lokalområdet, men hovedparten af eleverne kommer til at bo i VILLA-SHEA, hvor de sammen med værtsfamilien indkvarteres i et unikt udviklingsmiljø tæt ved uddannelsesinstitutioner og træningsfaciliteter.

 • August 2008 startede akademiet op med U16 og U18 drenge. Fra sommeren 2010 startede akademiet også for U16 piger. Fra sommeren 2012 var akademiet fuldt udbygget med både U16 og U18 piger og drenge – med ca. 60 elever.

 • Bestyrelsen udvælger et antal spillere, der vil blive tilbudt en samtale om optagelse, men alle U17 og U19 spillere kan ansøge om optagelse på SHEA. Opstart hvert år er i august. (se ansøgningsskema her interesseret?)

 • Der er åbent for max. 12-16 pige og drenge spillere i henholdsvis U17 og U19 årgangene I alt ca. 60 elever.

 • Eleverne bliver medlemmer af Skanderborg Håndbold og alle elever skal som udgangspunkt være tilknyttet hold i klubben.

 • Det er udelukkende SHEA’s bestyrelse, der bestemmer hvilke spillere der tilbydes plads efter individuel samtale.

Træning

En normal træningsuge på SHEA kan forløbe som følgende:

 • 4 x Træning,
 • 2-3 x Styrketræning
 • 1 x Løbetræning

Indholdet i haltræningen er fyldt med en stor del individuel træning, da det individuelle er i fokus; vi vil udvikle den enkelte. Blandt andet bruger vi følgende værktøjer i haltræningen:

 • Individuel og pladsspecifik træning
 • Træning opad (både som hold og individuelt) + samarbejde med LIGA
 • Høj intensitet og store krav i alle træninger

Uddannelse

For at blive optaget på SHEA er det et krav, at du sideløbende er i gang med en uddannelse, eks. folkeskolens 9. eller 10. klassetrin, handelsgymnasium, gymnasium, teknisk skole eller lignende.

SHEA har et tæt samarbejde med alle uddannelsesinstitutionerne og vi har normalt også, i forbindelse med optagelsessamtalerne, tilknyttet en vejleder fra Ungdommens uddannelsesvejledning, der vil rådgive dig om din fremtidige uddannelse.

I Skanderborg kan følgende uddannelse følges: Folkeskolens 10. klassetrin, HHX, STX, HTX og HF.  Alle beliggende 5 min. gang fra VILLA-SHEA.

Links til de lokale uddannelsesinstitutioner:

Links til de lokale grundskoler som er:

Andre relevante links:

Priser

Eleverne kan være tilknyttet SHEA på to måder.

Kategori X:

Eleverne bor i SHEA’s bolig. Opholdet er inkl. kost og logi og deltagelse i alle akademiets aktiviteter.

Prisen er 4.900,- pr. mdr. i 12 måneder for sæson 2019 /2020

Kategori Y:

Eleverne bor hjemme, men deltager i fuldt omfang i akademiets øvrige aktiviteter. Kost og logi er ikke inkluderet.

Prisen er 1.225,- pr. mdr. i 12 måneder for sæson 2019/2020

Stævner der måtte arrangeres særskilt kommer ud over ovennævnte beløb.

Interesseret ?

Har du efter gennemlæsning af SHEA konceptet fået lyst til at melde dig som interesseret i optagelse på SHEA, kan du ansøge her.

 1. Download og udfyld dette Ansøgningsskema
 2. Udfyld nedenfor med navn og e-mail adresse og vedhæft det udfyldte skema og tryk på Indsend