U19D henter point mod tophold

U19D Liga; Mors-Thy – Skanderborg 26-26 (13-13)

Søndag mødte Skanderborgs U19 Drenge Mors-Thy i en svær udebanekamp. Holdet er hidtil ubesejret denne sæson og indtager rækkens 1. plads og selvom kampens cifre måske sender signal om en lige kamp, var det ikke helt tilfældet. Fra første fløjt lagde hjemmeholdet et meget stærkt tryk i angrebsspillet og allerede efter 10 minutter førte Mors 7-3. Det kunne ligne en meget ulige duel, men Skanderborg fik justeret lidt i forsvaret og skiftet bedre af og da angrebsspillet samtidig var godt dirigeret af en koncentreret Magnus Haubro, fik Mors ikke slået et større hul end de 3-4 mål. I halvlegens sidste 10 min. udnyttede Skanderborg et par udvisninger til hjemmeholdet og fik for første gang siden kampens start kontakt, så der kun var et enkelt mål til forskel kort før pausen. Med 4 sek. igen og bolden på grønne hænder tog Skanderborg timeout – efterfulgt af et langt udkast til Mikkel Hansen og en effektiv afslutning som betød, at holdene gik til pause ved stilingen 13-13.

Efter pausen kom Mors igen ud med et massivt pres. Skanderborg havde godt fat i dygtige Mads Hoxer på højre back, men det gav bare god plads til Marcus Midtgaard på venstre back samt til Mors’ skarpe fløjspillere og efter 10 min. var Skanderborg igen bagud med 4. I denne periode havde Skanderborg lidt svært ved at få skabt chancerne, men ros til drengene for ikke på noget tidspunkt at slå op i banen. Med 15 min. igen førte Mors fortsat med 4 mål og det lignede et nederlag til de grønne, trods tæt kamp om hver en bold. Vi brændte i denne periode 2 straffe, men med 6 min. tilbage pressede Frederik Skovgaard også Mors til et brændt straffe og kort efter tog Skanderborg timeout ved 24-21. Herefter satte de grønne drenge turbo på kampen med velspillet angrebsspil og effektivt forsvarsarbejde – og langsomt, men sikkert åd de sig ind på Mors.

30 sek. før tid førte hjemmeholdet kun med et enkelt mål og havde bolden på egne hænder, men Haubro afdriblede angrebsspilleren og Skanderborg havde pludselig mulighed for selv at afgøre, om der skulle point med hjem til 8660. De grønne førte bolden op af banen, Haubro lagde op til kryds, afleverede til Mikkel Hansen, som syntes at svæve i en evighed – inden han smed bolden i netmaskerne til 26-26 og dermed sikrede sit hold det ene, helt velfortjente point i Nordmorshallen, som med ét blev helt stille. Skanderborg var ikke på noget tidspunkt foran i kampen, men viste samtlige 60 min. god moral og vilje på alle pladser – og med den opskrift kan man altså tiltvinge sig point i Ligaen.

Skanderborg spiller næste kamp på Fælleden mandag den 9. marts kl. 20.15 mod Aarhus Håndbold, der har vist gode takter i de seneste kampe.

Målscorer Skanderborg:

Magnus Haubro Jensen 9 (2), Jakob Villemoes Larsen 4, Mikkel Hansen 4, Morten Libak 4, Mads Sejrsen 2 (1), Magnus Larsen 2, Tobias Mygind 1.