U19D Liga Hørning-Skanderborg 31-21 (18-9)

Dystert nederlag i lokalopgør

Den imødesete U19 returkamp mellem Skanderborg og Hørning blev ikke den spændende affære, som mange havde troet og håbet. Muligheden for revanche efter den tætte kamp i efteråret, der blev afgjort de sidste 10-12 minutter, var allerede forduftet halvvejs.

Stillingen 9-18 ved pausen vidner om et ensidigt kampforløb i kampens første 30 min. og forskellen på 9-10 mål holdt hele vejen igennem en ellers jævnbyrdig 2. halvleg. Men slutfacit, et nederlag til Skanderborg på 21-31, var en bet for holdet, der havde sat næsen op efter meget mere.

Kampen startede ellers godt i højt tempo og flotte gennemspillede angreb, hvor især Magnus Haubro, Jakob Villemoes og Julius Mørch Rasmussen markerede sig fint. Men efter 8 min. ved stillingen 5-6 fik kampen et dramatisk og ulykkeligt højdepunkt for netop Julius Mørch, der i en hændelig duel om bolden, vred sin tommelfinger kraftigt ad led, så den strittede helt forkerte. Det chokerede Skanderborgdrengene, de brændte kort efter et straffekast og kom bagud 5-8.

Herefter mistede holdet momentum i både forsvar og angreb og fik først rettet lidt op på det efter pausen. Der var dårlig udnyttelse af kontrafasen, i defensiven formåede hverken spillere eller målmænd at holde Hørning stangen og i angrebspillet blev vi mødt af et stærkt, aggressivt forsvar og en meget velspillende Pauli Jacobsen i målet. Og netop i målmandsspillet fandtes den største forskel på de 2 hold denne aften – men det var hele holdet, der alt for tidligt mistede troen på sejr.

Presset af kampens udvikling, blev spillet nervøst og uden det nødvendige mod. Tempoet faldt og endnu vigtigere, humøret droppede til nulpunktet. Der var glimtvise perioder med udmærket angrebsspil i 2. halvleg, hvor bla. Morten Libak tog ansvar, ligesom der også blev kæmpet fra trænerbænken med flere omrokeringer og time-outs, men det lykkedes ikke at vende billedet.

En ærgerlig udgang for Skanderborg drengene på et med stor spænding imødeset lokalopgør. Hørning drengene var bedst, vi må kippe med hatten og ønske dem stort tillykke. Og så skal Skanderborg ind og tage den 3. plads i rækken og genfinde humøret. Det bliver sandsynligvis uden Julius Mørch, der senere på aftenen fik den nedslående besked, at han desværre sprang et ledbånd i fingeren i kampens duel.

 

Skanderborg spiller næste kamp hjemme mod Grindsted søndag den 23. februar kl 1700.

 

Målscorer Skanderborg:

Jakob Villemoes Larsen 5, Magnus Larsen 4, Magnus Haubro 3, Morten Libak 3, Mads Sejrsen 2, Emil Svensson 1, Julius Mørch Rasmussen 1, Tobias Mygind 1, Victor Kjærulff 1.